1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yapay Zeka Devrimi: Şirketlerin Yalnızca %1’i Bu Gücü İşlerine Entegre Etti!

Yapay Zeka Devrimi: Şirketlerin Yalnızca %1’i Bu Gücü İşlerine Entegre Etti!

Yapay zeka devriminin iş dünyasındaki etkilerini keşfedin. Şirketlerin yalnızca %1'inin bu güçlü teknolojiyi entegrasyon sürecine dahil ettiğini öğrenin. Rekabet avantajı için yapay zekayı nasıl kullanabileceğinizi inceleyin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay Zeka ve Low-Code Teknolojileri: İş Dünyasında Dönüşüm Zamanı

Kuika AI Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv, dünya genelinde şirketlerin yalnızca %1’inin iş süreçlerine yapay zekayı entegre ettiğini ve bu alanda birçok işletmenin hala erken aşamalarda olduğunu vurguladı. BloombergHT’de yayınlanan Gündem Teknoloji programına katılan Ciliv, “Geleceği doğru bir şekilde değerlendirmek ve değişimi anlamak kritik önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka, optimizasyon ve low-code dediğimiz hızla yeni fikirlerin yazılıma dönüşüm süreçleri, iş dünyasında önemli farklar yaratacak teknolojiler olarak öne çıkacak” dedi.

Şirketlerin %92’si Yapay Zeka Yatırımı Yapmayı Planlıyor

Ciliv, yapay zeka teknolojilerinin iş dünyasındaki kullanımına ilişkin olarak, “McKinsey’in Yapay Zeka Raporu’na göre dünya genelindeki şirketlerin yalnızca %1’i yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek olgunluk seviyesine ulaşmış durumda. Yani %99’u hala başlangıç aşamasında. Şirketlerin %92’si önümüzdeki 3 yıl içinde yapay zeka yatırımı yapmayı planlıyor. Bu durum, birçok işletmenin hala yapay zeka uygulamalarında erken aşamalarda olduğunu göstermektedir. Türkiye’de ise birçok yöneticinin yapay zekayı tam anlamıyla kavrayamadığını belirtmek gerekir. Yapay zekayı anlamak, bilgiden öğrenen akıllı sistemleri anlamakla başlar. İş dünyasındaki kritik nokta, her an her yerde talebin ne olacağını öngörebilmektedir. Bu öngörü, stok yönetiminden tedarik zinciri sistemlerine kadar birçok alanda doğru kararlar almanıza olanak tanıyacaktır. Yapay zeka, geçmiş 20 yılın verilerini analiz ederek yöneticilerin daha isabetli kararlar almasına yardımcı olmaktadır” şeklinde konuştu.

Low-Code Kullanımının 2027’de %80’e Çıkması Bekleniyor

Ciliv, optimizasyonun yalnızca maliyetleri düşürmekle kalmadığını, aynı zamanda birçok müşteriye ve ürüne en verimli şekilde ulaşmayı sağladığını belirtti. “Bu optimizasyon; fiyat, stok, kredi ve maliyet gibi birçok faktörü kapsar. Bu süreçleri artık manuel olarak yönetmek mümkün değil; matematiksel sistemler ve yapay zeka ile entegre bir şekilde yürütülmektedir. Optimizasyon ile yapay zeka, iç içe geçmiş teknolojilerdir. Diğer yandan, Gartner Raporu’na göre, 2024 yılında %15 olan hızlı yazılım geliştiren low-code platformlarının kullanımının 2027’de %80’e çıkması bekleniyor” dedi.

Süreyya Ciliv, hızlı inovasyonun önemine dikkat çekerek, dönüşümü sağlayacak olan low-code platformlarının gerekliliğine işaret etti: “Yazılım süreçleri genellikle uzun ve karmaşık olmaktadır. Gartner Raporu, büyük şirketlerde yazılım projelerinin %80’inin beklentileri karşılamadığını ortaya koyuyor. Çünkü yazılım geliştirme süreci uzadıkça ihtiyaçlar değişiyor. Bu duruma en iyi çözüm, yazılımı çok hızlı bir şekilde geliştirebilmektir ve bunu low-code platformları sağlayabiliyor. Artık yazılımların her gün güncellenmesi gerekiyor; dolayısıyla bir kez yazılım alıp onu 10 yıl kullanmak gibi bir durum söz konusu değil. Örneğin, Tesla sık sık güncellemelerle teknolojilerini yeniliyor. İş ihtiyaçlarının çok hızlı değiştiği bir ortamda, bu ihtiyaçların yazılıma dönüştürülmesi elzemdir. Akıllı sistemleri kurabilen şirketler, kendilerini dönüştürebilirken, bu sistemleri kuramayanlar geride kalacaktır.”

Şirketleri Hızlı Yazılım Süreçleriyle Küresel Pazara Hazırlıyoruz

Ciliv, Kuika AI ile hızlı yazılım geliştiren low-code platformları üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Yapay zeka ve low-code teknolojilerini kullanarak, şirketleri küresel pazarda rekabete hazırlıyoruz. Low-code, bir iş biriminin müşteri odaklılığını artırarak, hızlı inovasyon ile müşterinin ihtiyaçlarına özel ürünler geliştirmesini sağlıyor. Rekabette fark yaratmak için hızlı inovasyonun önemi büyüktür. Liderlerin, geleceği iyi okuyarak müşterilerine üstün bir deneyim sunma yolunda düşünmeleri gerekmektedir. Teknoloji bir amaç değil, bir araçtır; asıl amaç, şirketlerin başarılı olmasıdır. Dünyanın en iyi teknolojilerini getirin, ancak eğer yöneticiler yenilikçi ve girişimci değillerse, bu teknolojilerin faydası sınırlı kalacaktır. Liderlerin, dünyadaki dönüşüm ve değişimi iyi anlayabilmesi gerekmektedir” şeklinde sözlerini tamamladı.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yapay Zeka Devrimi: Şirketlerin Yalnızca %1’i Bu Gücü İşlerine Entegre Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!