Bakan Işıkhan’dan İş Kanunu Müjdesi: Toplantılar Başladı!

Işıkhan: "Doğrudan açıklama yapana kadar kamuoyundaki haberlere itibar etmeyin."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir’de düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları”na katıldı. Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, uzun süredir gündemde olan ve kamuoyunda merakla beklenen İş Kanunu’nda yapılacak değişikliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda İş Kanunu’nun yeniden ele alınması için çalışma başlatıldığını duyurdu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu ve Adalet Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Işıkhan, “Türkiye Yüzyılı’na yakışan bir iş kanunu ve çalışma hayatı” için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İşçi ve işverenlerin hakları korunacak

Yeni iş kanunu ile Türkiye’de çalışma hayatının daha modern ve adil bir hale getirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda işçi ve işverenlerin kazanılmış haklarının korunacağına vurgu yapan Işıkhan, “Çalışmalarımızda işçimizi ve işverenimizi her zaman gözetiyoruz. Yeni iş kanunu ile çalışma hayatının tüm paydaşlarının hak ve menfaatlerini gözetecek düzenlemeler yapacağız.” dedi.

Kamuoyundaki haberlere itibar etmeyin

Işıkhan, kamuoyunda İş Kanunu ile ilgili birçok spekulasyon ve haber yer aldığını da hatırlatarak, “Doğrudan bizden bir açıklama yapılmadıkça kamuoyunda yer alan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Hızlı bir çalışma yürütülüyor

Bakan Işıkhan, yeni iş kanunu ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını ve kısa sürede kamuoyuna detaylı bilgi verileceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları, İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikler konusunda kamuoyunda büyük bir sevinçle karşılandı. Yeni iş kanunu ile Türkiye’de çalışma hayatının daha modern, adil ve insan onuruna yakışır bir hale getirilmesi bekleniyor.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Işıkhan’dan İş Kanunu Müjdesi: Toplantılar Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!