Deutsche Bank’tan TCMB’nin Nisan Ayı Faiz Kararı İçin Tahmin: Sabit Kalacak

Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Nisan ayı politika toplantısında faiz oranlarını yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağını öngördü.

Merkez Bankası Faiz Kararı
Merkez Bankası Faiz Kararı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Detaylı Tahmin ve Beklentiler

Deutsche Bank ekonomistleri Yiğit Onay ve Christian Wietoska’nın hazırladığı analiz notunda, Mart ayında gerçekleştirilen 500 baz puanlık sürpriz faiz artırımının ardından TCMB’nin Nisan toplantısında faiz oranlarını değiştirmeyeceği tahmin ediliyor. Banka, TCMB’nin mevcut ekonomik koşulları değerlendirerek bir bekle-gör stratejisi izleyeceğini belirtti.

Ekonomik Göstergeler ve Politika Beklentileri

Analizde, Mart ayındaki faiz artışının ardından TCMB’nin iç talep, yüksek enflasyon göstergeleri ve çıpalanmamış enflasyon beklentileri üzerindeki etkileri gözlemlemek için zamana ihtiyaç duyacağı vurgulanıyor. Deutsche Bank ayrıca, yerel seçimler sonrası Türkiye’nin finansal varlıklarına olan algının iyileşmesi ve TCMB’nin net rezerv pozisyonundaki iyileşmenin, faiz oranlarının sabit tutulması yönündeki beklentileri desteklediğini ifade ediyor.

Uzun Vadeli Faiz Tahminleri

Deutsche Bank, TCMB’nin mevcut politika faizi seviyesinin muhtemelen faiz artırım döngüsünün zirvesini temsil ettiğini belirtiyor. Ancak, enflasyonist risklerin ve çıpalanmamış enflasyon beklentilerinin sürmesi halinde, 2024 yılı sonuna kadar faiz oranlarının yüzde 45 seviyesinde kalabileceğini öngörüyor. Banka, TCMB’nin bir indirim döngüsüne başlamadan önce ekonomik göstergelerdeki gelişmeleri değerlendirmek için sabırlı olacağını tahmin ediyor.

Jeopolitik Riskler ve Küresel Ekonomik Koşullar

Deutsche Bank’ın notunda, Orta Doğu’daki jeopolitik gelişmeler, petrol fiyatlarındaki oynaklık ve Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) 2024 yılında beklenen faiz indirimlerinin azalması gibi faktörlerin TCMB’nin faiz oranlarını daha uzun süre sabit tutma ihtimalini artırabileceği belirtiliyor.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deutsche Bank’tan TCMB’nin Nisan Ayı Faiz Kararı İçin Tahmin: Sabit Kalacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!