Yapay Zeka ile Yarı İletken Üretiminde Çevre Dostu Çözümler Arayışı

AB ve ABD, yarı iletken üretimindeki PFAS kimyasallarına alternatif bulmak için yapay zeka teknolojilerini kullanacak.

Yarı İletken Üretiminde Yapay Zeka
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ve Avrupa Birliği (AB), yarı iletken üretim süreçlerinde kullanılan ancak çevresel endişelere yol açan PFAS kimyasallarına alternatif arayışında yapay zekadan faydalanmayı planlıyor. Bu hafta Belçika’nın Leuven kentinde düzenlenen ABD-AB Ortak Ticaret ve Teknoloji Konseyi’nde alınan kararlar arasında bu konuda yapılacak araştırmalar da yer alıyor.

PFAS Kimyasallarına Karşı Yapay Zeka Kullanımı

Açıklamada, çiplerde kullanılan per- ve poliflorlu maddelerin (PFAS) alternatiflerine yönelik araştırma işbirliği planlarından bahsediliyor. Özellikle, yarı iletken üretiminde bu kimyasalların yerine geçebilecek malzemelerin keşfini hızlandırmak amacıyla yapay zeka ve dijital ikizlerin kullanımı gündeme geliyor. PFAS, hem ABD hem de Avrupa’da çevresel kirlilikle ilgili büyük endişeleri beraberinde getiren kalıcı kimyasallar olarak biliniyor.

Eski Çiplere Dair Ortak Güvenlik Değerlendirmesi

Aynı zamanda, AB ve ABD’nin Çin’den gelen eski yarı iletkenlerin oluşturabileceği riskleri değerlendirmek konusunda işbirliği yapmaları da gündemde. Eski yarı iletkenler, küresel ekonomi için vazgeçilmez olup, Çin’in bu alandaki artan üretimi Atlantik’in her iki yakasında endişelere neden oluyor.

Tedarik Zinciri ve Yarı İletken Sektöründe Ortaklık

AB ve ABD, yarı iletken sektöründe ortaya çıkabilecek tedarik zinciri kesintilerini belirlemeyi amaçlayan erken uyarı mekanizmasında işbirliğini üç yıl daha uzatmayı hedefliyor. Ayrıca, yarı iletken sektörüne sağlanan kamu desteği hakkında bilgi paylaşımı mekanizması konusunda da işbirliği yapacaklar.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yapay Zeka ile Yarı İletken Üretiminde Çevre Dostu Çözümler Arayışı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!