TikTok, Kongre’ye Karşı Savunma Arayışında: Amerikalı Kullanıcılara Acil Çağrı Yapıyor

Amerikalı TikTok kullanıcıları, Kongre'yi arayıp TikTok yasağına karşı çıkmaya teşvik eden bir mesajla karşılaştı, bu durum platformun ABD'deki zorlu mücadelesinin yeni bir boyutunu ortaya koyuyor.

ABD TikTok Yasağı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Perşembe sabahı Amerika’daki TikTok kullanıcıları, sıradışı bir durumla karşılaştı. Uygulamayı açtıklarında, Kongre’yi arayıp TikTok yasağına karşı çıkmaları için teşvik eden bir tam ekran mesajla karşılaştılar. Bu mesaj, “Hükümetiniz 170 milyon Amerikalının Anayasal ifade özgürlüğü hakkını ellerinden almadan önce, şimdi konuşun.” ifadesini içeriyordu ve kullanıcıları, Kongre’ye TikTok’un önemini anlatıp yasağa karşı çıkmaları için yönlendiriyordu. Kırmızı “şimdi ara” düğmesi, bu süreci daha da etkileşimli hâle getiriyordu.

ABD’de uzun süredir inceleme altında olan TikTok, geçen yıl CEO’su Shou Zi Chew’in Kongre önünde ifade vermesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Chew, beş saat boyunca süren bu oturumda, Amerikan verilerine Çinli yetkililerin erişimiyle ilgili endişeleri ele almış ve TikTok ile ana şirketi ByteDance’in Çin hükümetinin bir kanalı olmadığını vurgulamıştı. Bununla birlikte, ByteDance çalışanlarının, gazetecilerin IP adreslerine erişerek konumlarını takip ettikleri bir olay nedeniyle işten çıkarılmaları, bu güven sorunlarını daha da artırdı.

Bu durum, TikTok’un ABD’de daha da zor bir duruma düşmesine neden oldu. Zira, platformun devlet tarafından verilen telefonlarda yasaklandığı eyalet sayısı artmıştı. Bu hafta, ABD hükümeti, ulusal güvenliğe tehdit oluşturan sosyal medya uygulamalarını belirleyip uygulama mağazalarından kaldırma yetkisini başkana veren bir yasa tasarısını gündeme getirdi. Tasarının sponsorları, TikTok’un bu durumdan kurtulmak için ByteDance ile bağlarını kesmesi gerektiğini, aksi takdirde 170 milyon Amerikalı kullanıcıyı kaybedebileceğini belirtti.

Geçmişte, TikTok Kongre’deki zorluklarına karşı destek toplamak için topluluğunu kullanmıştı. CEO Chew, Kongre’ye ilk kez katıldığında, TikTok, Vitus Spehar gibi içerik oluşturucuları uygulama adına lobi yapmak için Washington DC’ye davet etmişti.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TikTok, Kongre’ye Karşı Savunma Arayışında: Amerikalı Kullanıcılara Acil Çağrı Yapıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!