İnternet gazeteciliğinde dönüşüm: Şengün Medya YouTube’da

Nedim Korhan Şengün, teknoloji, medya ve hukukun kesiştiği noktada Şengün Medya'nın vizyonunu ve yenilikçi yaklaşımını Patronlar Kulübü'ne anlatıyor.

Av. Nedim Korhan Şengün
Av. Nedim Korhan Şengün
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şengün Grup Yönetim Kurulu Başkanı, Şengün & Partners Avukatlık Ortaklığı Kurucusu, İş Dünyası ve Hukuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nedim Korhan Şengün, hukuk alanındaki çalışmalarının yanı sıra strateji ve medya sektöründeki atılımlarını sürdürüyor.

Tarafsız ve bağımsız internet gazeteciliği misyonunu benimseyen Şengün Medya, yayın çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İnternet haberciliğinin özündeki sürekli gelişimi takip eden, okurlarını şeffaf içeriklerle buluşturan Şengün Medya, şimdi de YouTube kanalı ile takipçilerine sesleniyor.

Şengün Medya’nın doğuşunu ve gelişimini N. Korhan Şengün’den dinliyoruz.

Şengün & Partners Avukatlık Ortaklığı yapınız daha göz önünde olsa da Şengün Grup olarak birçok sektöre yön veriyorsunuz. Şengün Medya fikrinin doğuş hikâyesini bizimle paylaşır mısınız?

Hukuk ve iş dünyasının doğrudan bağlantılı olduğunu yıllar boyunca gözlemleme fırsatım oldu. Teknolojinin gelişimi de bilgiye ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Hukuk alanındaki eğitimim ve çalışmalarımın yanında entelektüel bir merakla gazetecilik masterım da mevcut. Tüm bu ilgi ve bilgi birikimimle özgürlüğün ve eşitliğin kazanımlarını koruyarak kesintisiz gelişime katkı sunmayı amaç edindim.

Üstat olarak bilinen bir avukat ve gazetecilik mesleğine gönül vermiş bir profesyonel olarak hukuk ve medya ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tarafsız ve şeffaf bilgi akışı her şey demek. Haber ve yayıncılık etikleri ile basın özgürlüğü anlamında hukuk ve medya oldukça yakın bir ilişki yürütüyor.

Haber Dönüşüm, İş ve Girişim, Hukuk Çizgisi internet gazetelerinizi sosyal medyada da güçlendiriyorsunuz. Yakın zamanda izleyiciyle buluşan Şengün Medya YouTube kanalının ana hedeflerinden bahseder misiniz?

Medyanın kullanım alanları her geçen gün genişliyor. Geleneksel medyanın okuru varlığını sürdürse de internet gazeteciliği ve sosyal medyanın ulaştığı kitle azımsanamaz. Ayrıca her nesilden insana hitap etmek de bilgi paylaşımı için elzem. Şengün Medya YouTube kanalı ile okurlarımıza sesleniyor, ilişkimizi kuvvetlendiriyoruz.

İlk etapta iş dünyasına ışık tuttuğunuz videoda ekonominin şirketlere etkisi, beyaz yakanın konumu ve yapay zekânın gelişimi konularına öncelik vermenizdeki motivasyon nedir?

Bahsi geçen konular Türkiye’nin mevcut gündeminde yerini koruyor. Ekonomik dalgalanmalar toplumun en küçük yapısından en büyük yapısına kadar sirayet ediyor. Beyaz yakanın konumu her geçen gün değişiyor. Yapay zekâ ise birçok insanın işini kolaylaştırırken birçok insanı da kaygılandırıyor. Kişi, bilmediği şeyden korkar. Amacımız bilgiyi yayarak korkuları hafifletmek ve üretme motivasyonuna destek vermek. Bunları konuşmak hem bize hem de izleyicimize moral oluyor.

Şengün Medya Youtube kanalının ilk konuğu Çağatay Pancaroğlu’ydu. Önümüzdeki süreçte yanınızda hangi alanlardan isimler göreceğiz?

Şengün Medya YouTube kanalı gündemi takip eden, geniş kitlere hitap eden bir mecra. Çağatay Bey de alanında uzman bir isim, aktardığı deneyimler özellikle gençler için oldukça önemliydi. Bundan sonraki süreçte de iş dünyasından sanat dünyasına birçok isimle bir arada olacağız.

Şengün Medya YouTube kanalının hedef izleyici kitlesini nasıl tanımlarsınız?

Şengün Medya YouTube kanalı; gündemi takip eden, geleceği merak eden ve üretimden çekinmeyen herkesin kanalı. Ancak özelleştirmek istenirse profesyonel gelişime önem veren, iş dünyasındaki yenilikleri yakalamak isteyen, strateji ve liderlik becerilerine meraklı gençler, girişimciler ve yöneticiler için denebilir.

Şengün Medya’nın YouTube kanalıyla birlikte medyada ne tür bir değişim yaratmayı hedefliyorsunuz?

Çoğulculuğu yaygınlaştırmak adına özgür basın kanalları daha da önem kazandı. Alternatif haber kaynakları medyada çeşitliliği güçlendirerek okurda/izleyicide bilgi kirliliğinden arınma refleksi yaratıyor. Bu da farklı bakış açılarını görmeye yarıyor. Ayrıca Şengün Medya YouTube kanalına gelen görüşler de demokratik katılım ile interaktif bir ortam yaratıyor.

Şengün Medya’nın gelecek projelerinden söz eder misiniz?

Şengün Medya; Haber Dönüşüm, İş ve Girişim, Hukuk Çizgisi internet gazeteleri ve onları besleyen sosyal medya hesaplarıyla özgün içerikler üretmeye devam edecek. Şengün Medya YouTube kanalı bizim için taze bir gelişme, enerjimizi her daim daha iyisini yapmak için harcıyoruz.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnternet gazeteciliğinde dönüşüm: Şengün Medya YouTube’da

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!