TTYD’den Turizm Haftası Kutlama Mesajı: “Turizm Potansiyelimizi Küresel Arenada Güçlendirmeyi Hedefliyoruz”

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin turizm potansiyelini küresel ölçekte en iyi şekilde değerlendirme ve sektörü daha da güçlendirme hedeflerini vurguladı.

Oya Narin, TTYD
Oya Narin, TTYD
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Turizmdeki Yükselişi ve Ekonomiye Katkısı

2023 yılında 54 milyar doları aşan geliriyle Türkiye turizmi, ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olarak öne çıkıyor. 2024 için belirlenen 60 milyar dolarlık hedefle, sektör uluslararası alanda daha da güçlenmeye odaklanmış durumda. Turizm, sağladığı döviz girdisiyle dış ticaret dengesine olumlu etkiler yaparken, birçok farklı sektöre değer katıyor ve yerel ekonomilerin gelişimine katkı sağlıyor.

TTYD’nin Misyonu ve Hedefleri

TTYD, kültürel zenginliklerimizi uluslararası platformda tanıtmayı önemli bir misyon olarak belirlemiş durumda. Dernek, Türkiye’yi uluslararası bir turizm markası olarak konumlandırmaya ve bu alanda dünya genelinde bilinirliği artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürmekte. Türkiye’nin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sağlık, spor, kongre gibi birçok alanda sunduğu olanakları dünya genelinde daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor.

Turizm Haftası Kutlamaları

Turizm Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan TTYD, sektöre katkıda bulunan tüm kurum, kuruluş ve bireyleri tebrik ediyor. Dernek, tüm turizm camiasının bu özel haftasını kutlayarak, sektördeki başarıların devamını diliyor.

TTYD’nin Mesajı

Türkiye turizmi, 54 milyar doları aşkın 2023 geliri ve 60 milyar dolarlık 2024 hedefi ile ülke ekonomimizin lokomotif sektörleri arasında öne çıkıyor. Ülkemize döviz girdisi sağlayarak dış ticaret dengesine olumlu katkıda bulunan turizm, birçok farklı sektöre de değer yaratıyor, istihdamdan, yerel ekonomilerin gelişimine kadar pek çok alanda çok önemli faydalar sağlıyor.

TTYD olarak, uluslararası platformda kültürel zenginliğimizin dünyaya tanıtılmasını sağlamak en önemli misyonlarımızdan biridir. Bu doğrultuda Türkiye’nin uluslararası bir turizm markası olarak konumunu güçlendirmeye yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Türkiye’nin doğal, tarihi, kültürel zenginliklerinin, sağlık, spor, kongre gibi birçok alandaki olanaklarının dünya genelinde daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayarak, ülkemizin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi ve sektörümüzü küresel arenada daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Bu duygu ve düşünceler ile; turizm sektörüne katkı sağlayan her kurum, kuruluş ve bireyi, değerli katkıları ve sektördeki başarılarından dolayı tebrik ediyor, tüm turizm camiamızın Turizm Haftasını kutluyorum.

Saygılarımla,

P. Oya Narin
TTYD Başkanı

 

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TTYD’den Turizm Haftası Kutlama Mesajı: “Turizm Potansiyelimizi Küresel Arenada Güçlendirmeyi Hedefliyoruz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!