Şubatta Yatırım Araçları Performansı: Borsa Öne Çıkıyor

Şubat ayında en yüksek reel getiri BIST 100 endeksiyle sağlanırken, mevduat ve diğer yatırım araçları yatırımcılarına kaybettirdi.

Şubat ayı yatırım araçları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Şubat ayında yatırım araçları içerisinde en yüksek reel getiri BIST 100 endeksi ile sağlandı. Yatırımcılar, özellikle altın ve dövizdeki rekor seviyelere rağmen, mevduat yatırımlarında reel olarak kayıplar yaşadı.

BIST 100 Endeksinin Başarılı Performansı

Şubat ayında BIST 100 endeksi, tüketici fiyat endeksiyle (TÜFE) indirgendiğinde yüzde 8,91, yurt içi üretici fiyat endeksiyle (Yİ-ÜFE) indirgendiğinde ise yüzde 9,74 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Bu oranlar, endeksin son dönemde gösterdiği güçlü performansı ortaya koyuyor.

Mevduatın Kaybettirdiği Gerçeği

Şubat ayında mevduat yatırımları, TÜFE ile indirgendiğinde yatırımcısına yüzde 1,76, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 1,01 oranında kayıp yaşattı. Döviz, altın ve DİBS gibi diğer yatırım araçları da benzer şekilde yatırımcılarına kaybettirdi.

Euro ve Doların Performansı

Euro ve Amerikan Doları da, Şubat ayında yatırımcılarına Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde sırasıyla yüzde 2,37 ve yüzde 1,34 oranlarında kaybettirirken, TÜFE ile indirgendiğinde sırasıyla yüzde 3,11 ve yüzde 2,09 oranlarında kayıp yaşattı.

Altın ve DİBS’in Durumu

Altın ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS), hem TÜFE hem de Yİ-ÜFE bazında yatırımcısına kayıp yaşattı. Altın, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,07, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 2,33 oranında kaybettirirken, DİBS ise TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,68, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 1,94 oranında kayıp yaşattı.

Uzun Süreli Değerlendirmeler

Altı aylık ve yıllık değerlendirmelerde BIST 100 endeksi yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlamaya devam ederken, diğer yatırım araçlarının performansı karışık sonuçlar gösterdi.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şubatta Yatırım Araçları Performansı: Borsa Öne Çıkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!