Altın Fiyatlarında Son Durum: Gram Altın 2.450 Lira Seviyesinde

Altının gram fiyatı, ons fiyatındaki artış eşliğinde 2.450 lira seviyesinde işlem görüyor, piyasa analistleri ABD Merkez Bankası'nın faiz politikaları etrafındaki belirsizliklere dikkat çekiyor.

Altın
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde küresel piyasalardaki hareketlilik altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Dün, altının ons fiyatındaki artış paralelinde yükselen gram altın, günü %0,6 primle 2.440 liradan kapattı. Bugün ise altının gram fiyatı %0,5 artışla yeni güne başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla 2.450 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.140 lira, Cumhuriyet altını ise 16.490 liradan alıcı buluyor.

Altının ons fiyatı da bugün %0,3’lük bir yükselişle 2.340 dolar seviyesinden işlem görüyor. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) politikalarının ve global ekonomik verilerin altın fiyatları üzerinde belirleyici olduğunu vurguluyor. Özellikle Fed’in enflasyonla mücadelede daralan politika alanının ve yılın son çeyreğine doğru beklenen faiz indiriminin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğu belirtiliyor.

ABD’de dün açıklanan ilk çeyrek Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verileri %1.6 artışla beklentilerin altında kaldı ve bu durum ülkede stagflasyon endişelerini artırdı. Analistlere göre, bu veriler Fed’in faiz indirimine başlama ihtimalini daha da azalttı. Haziran ayında %20 olan faiz indirimi ihtimali, temmuz ve eylül ayları için sırasıyla %33 ve %59’a geriledi.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD’de kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri piyasa oyuncuları tarafından yakından izlenecek. Teknik açıdan bakıldığında, altının ons fiyatında 2.300 ve 2.250 dolar seviyeleri destek, 2.350 ve 2.370 dolar seviyeleri ise direnç konumunda bulunuyor.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altın Fiyatlarında Son Durum: Gram Altın 2.450 Lira Seviyesinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!