Türkiye’nin Öncü Full Servis Restoran Zinciri Big Chefs Halka Arz Ediliyor

Türkiye'nin lider full servis restoran zinciri Big Chefs, 3-4-5 Mayıs tarihlerinde pay başına 22,50 TL fiyatla halka arz edilecek. Şirket, sürdürülebilir büyüme modeline odaklanarak ürün ve hizmetlerini geliştirmeyi sürdürüyor.

Big Chefs
Big Chefs
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3, 4, ve 5 Mayıs’ta talep toplanacak olan Big Chefs’in halka arzı, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek. Şirketin çıkarılmış sermayesi 100 milyon TL’den 107 milyon TL’ye yükseltilecek ve halka arz sonrası Big Chefs sermayesinin %31,78’i Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak. Halka arzda ek satış hakkının kullanılması durumunda halka açıklık oranı %34,58 olacak.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından yapılacak halka arzın yüzde 80’i bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu kapsamdaki payların tamamı bireysel yatırımcılara tahsis edilecek.

Big Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, halka arzla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şirketin büyüme ve kurumsallaşma süreçlerini hızlandırmayı hedeflediğini belirtti. Cizreli, yurt içi ve yurt dışında yeni restoran yatırımları için halka arzdan elde edilecek geliri kullanacaklarını ve işletme sermayesi finansmanı ve finansal borçların azaltılmasına yönelik adımlar atacaklarını ifade etti.

Big Chefs, 2022 yılı sonu itibariyle Türkiye’nin 19 ilinde 92, yurt dışında ise 6 ülkede 8 olmak üzere toplamda 100 restoran ile faaliyet gösteriyor. Şirket, önümüzdeki dönemde yurt içinde ve yurt dışında yeni restoran yatırımlarına devam etmeyi ve uluslararası pazardaki konumunu güçlendirmeyi planlıyor.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Öncü Full Servis Restoran Zinciri Big Chefs Halka Arz Ediliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!