Bitcoin 60 Bin Dolar Yakınında: Piyasalardaki Yükselişin Nedenleri

Bitcoin fiyatı, spot Bitcoin ETF'lerine olan ilgi ve merkez bankalarının destekleyici para politikaları ile 59 bin doları aştı.

Bitcoin
Bitcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasının lideri Bitcoin, son günlerde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Bitcoin fiyatı, 59 bin doları aşarak Aralık 2021’den bu yana en yüksek seviyelere ulaştı. Ethereum ise 3 bin 300 dolar sınırını geçerek güçlü bir yükseliş sergiledi. Peki, bu yükselişin ardında yatan nedenler neler?

Analizlere göre, Bitcoin ve genel kripto para piyasasının değeri, son 24 saatte yüzde 6,4 artışla 2 trilyon 130 milyar doları aştı. Bu artışta, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesi büyük rol oynuyor. Özellikle, BlackRock gibi büyük yatırım fonlarının Bitcoin ETF’lerine olan yoğun ilgisi piyasalarda olumlu bir hava yaratıyor.

Ek olarak, büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşürerek daha destekleyici bir para politikasına yönelme beklentisi de Bitcoin’in değer kazanmasına katkı sağlıyor. Teknoloji hisselerindeki olumlu performans da kripto para piyasasındaki yükselişi destekleyen bir diğer faktör olarak gösteriliyor.

Bitcoin’in yarılanma (halving) süreci de önemli bir etken. Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen bu süreç, Bitcoin arzını azaltacak ve bu da fiyatların yükselmesine yardımcı olabilir. 2020’deki son yarılanma sürecinin ardından Bitcoin fiyatı rekor seviyelere ulaşmıştı.

Ethereum da piyasa değeri açısından Bitcoin’i takip ederek değer kazanıyor. Ethereum, son 24 saatte yüzde 4,1’lik bir artışla 3 bin 230 dolar seviyesine ulaştı.

Bunlarla birlikte, Bitcoin hala Aralık 2021’deki 68 bin 990 dolarlık rekor seviyesinden uzakta. Ancak analistler, yaklaşan yarılanma süreci ve mevcut piyasa dinamikleri göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin ve diğer kripto paraların değer kazanmaya devam edebileceğini öngörüyor.

1
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitcoin 60 Bin Dolar Yakınında: Piyasalardaki Yükselişin Nedenleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!