Skoda’dan Türkiye Pazarında Rekor Kırıcı Performans

Skoda
Skoda
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Skoda, Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce liderliğindeki Türkiye distribütörlüğünde 2023 yılında büyük bir başarıya imza attı. Skoda Auto Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Martin Jahn’ın Türkiye ziyareti sırasında açıklanan verilere göre, şirket Türkiye genelinde toplamda 35 bin 41 araç teslim ederek bir önceki yıla göre yüzde 80’lik bir artış kaydetti.

Türkiye Pazarında Etkileyici Bir Yükseliş

Jahn, “Türkiye, Skoda için çok önemli ve stratejik bir pazar. 2023 yılında elde edilen bu sonuçlar, Skoda’nın Türkiye’deki başarısını ve küresel sıralamadaki önemli konumunu ortaya koyuyor” dedi. 2023 yılında Skoda’nın Türkiye’deki pazar payı yüzde 3.6’ya ulaştı ve küresel sıralamada 8’inci sıraya yükseldi.

Skoda’nın Küresel Başarısı ve 2024 Hedefleri

Globalde de 2023 yılında teslimatlarda yüzde 18.5’lik bir artış yaşandı. Jahn, 2023 yılında 866 bin 800 aracın müşterilere teslim edildiğini ve Enyaq modelinin yüzde 52.1’lik artışla rekor seviyede 81 bin 700 adet teslimat yaparak Avrupa’nın en çok tercih edilen elektrikli araçlarından biri olduğunu vurguladı. 2024 yılı hedefinin 40 binin üzerinde satış rakamına ulaşmak olduğu belirtildi.

Yüce Auto’nun Başarılı Temsilcilik Tarihi

Ahmet Yüce, Yüce Auto’nun 70 yıllık otomotiv tecrübesi ve 35 yıldır Skoda’yı başarıyla temsil etmesinin altını çizdi. Yüce, “Karşılıklı sevgi, saygı ve güven temelinde inşa ettiğimiz bu birlikteliğimiz, markamızın başarılarına önemli katkı sağlıyor” dedi.

Galatasaray Spor Kulübü ile Olan İlişkiler

Ahmet Yüce ve Martin Jahn, ayrıca Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile de bir araya geldiler. Bu buluşma, Skoda ve Yüce Auto’nun spor dünyasıyla olan ilişkilerini de güçlendirmeye yönelik adımların bir parçası olarak görülüyor.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Skoda’dan Türkiye Pazarında Rekor Kırıcı Performans

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!