Ticari Araç Pazarında Büyük Sıçrama: Türkiye, Avrupa’da Üçüncü

Türkiye, hafif ticari araç pazarında son 5 yılda %335'lik büyümeyle Avrupa'da üçüncü sıraya yükseldi.

Hafif Ticari Araç
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye otomotiv pazarı, son yıllarda hızlı bir büyüme gösteriyor. Özellikle hafif ticari araç segmentinde yaşanan büyüme, Türkiye’yi Avrupa’da önemli bir konuma taşıdı.

Rekor Kırılan Satışlar

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) verilerine göre, şubat ayı otomobil satışları %39.67 artarak 82 bin 277 adede ulaştı. Hafif ticari araç pazarında ise %6.6’lık bir yükselişle 23 bin 713 araç satıldı. Yılın ilk iki ayında hafif ticari araç satışları %9.8 artışla 39 bin 373’e çıkarken, son 5 yılda %335’lik bir büyüme kaydedildi.

Gövde Tiplerinde Van Önde

Hafif ticari araç pazarında van gövde tipi, %73.1’lik pay ve 28 bin 767 adet satışla en çok tercih edilen tip oldu. Kamyonetler %12.7 pay ve 5 bin 9 adetle ikinci, minibüsler 2 bin 414 adetle üçüncü sırada yer aldı.

Avrupa Pazarındaki Konumu

2023 yılı itibarıyla Türkiye, hafif ticari araç satışlarında Avrupa’da üçüncü sıraya yükseldi. Bu sıralamada Fransa 347 bin adetle ilk, Birleşik Krallık 283 bin adetle ikinci sırada yer alırken, Türkiye 265 bin adetle üçüncü, Almanya ise 259 bin adetle dördüncü oldu. Toplam ticari araç satışlarında ise Türkiye 316 bin adetle dördüncülüğünü korudu.

Türkiye’nin hafif ticari araç pazarındaki bu başarısı, otomotiv sektöründeki güçlü büyümesinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Avrupa pazarında üçüncü sıraya yükselmesi, uluslararası alanda Türk otomotiv sektörünün önemini ve rekabet gücünü bir kez daha kanıtlıyor. Bu büyüme, hem sektöre hem de Türkiye ekonomisine olumlu katkılar sunmaya devam edecek.

0
be_enmi_
Beğenmiş
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ticari Araç Pazarında Büyük Sıçrama: Türkiye, Avrupa’da Üçüncü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Patronlar Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!